Ženšen předchází a léči cukrovku

  • Korejský ženšen zpomaluje rozklad inzulinu a tím zvyšuje jeho proti-lipolytické účinky. Korejský ženšen snižuje přidružené symptomy cukrovky.
  • Ženšenové triol-saponiny potlačují výskyt diabetu typu 1. Diol-saponiny oddalují případný výskyt diabetu typu 1 a zároveň omezují infiltraci lymfocytů do slinivky.
  • Ženšenový saponin ginsenosid-Rb2 potlačuje vylučování albuminu v moči. Také zabraňuje případnému zvýšení hmotnosti ledvin a hypertrofie ledvinových glomerulí.
  • Proto byl Korejský ženšen historicky používán jako lék na cukrovku a je stále široce používán v rámci  preventivní medicíny k jejímu předcházení.
  • Profesor J.S. Cho Kyungbuk z Národní Univerzity v Koreji, profesor Okuda z Ehime University v Japonsku, Dr. Yamamoto z Nissei Nemocnice v Japonsku, a Dr. Jošidy z Yawatahama Městské nemocnice v Japonsku ve svých vykazovaných výsledcích klinických studií prokázali, že podávání Červené ženšenu snižuje hladina cukru v krvi v diabetiků, a že mohlo být sníženo dávkování inzulínu. Také konstatovali, že se výrazně zlepšily průvodní subjektivní příznaky diabetiků, jako jsou závratě, bolest a únava celého těla, bolest hlavy, bolesti ramene a žízeň.