Zpracování kořenu Korejského ženšenu
Kořen ženšenu se prodává čerstvý nebo zpracovaný jako bílý, červený, nebo Taekuk-sam.
Čerstvý kořen
Ženšen sklizený z pole se nazývá čerstvý ženšen. Obsahuje zhruba 75% vody a není proto jednoduché skladovat ho déle než týden. Z tohoto důvodu se ženšenový kořen určen pro další skladování a prodej upravuje sušením.
Ženšen bílý
Ženšen bílý se získává tak, že se oškrabaný čerstvý ženšen suší na slunci nebo v horkém vzduchu bez páry. Při sušení se formuje požadovaný výsledný tvar na rovný kořen (původní tvar z pole), polo-zaoblený kořen anebo úplně zaoblený kořen. Polo-zaoblený se vyrábí stočením kořenu asi na polovinu původní délky. Zaoblený se vyrábí úplným srolováním celého kořenu z do kulatého tvaru.
Ženšen červený
Ženšen červený není před sušením oškrábán, ale důkladně tepelně zpracován pařením v horké páře. V této fází je obsažený škrob karamelizovaný, což způsobuje zvýšení účinnosti saponinů a aktivních účinných látek. Tato úprava ženšenu je vůbec nejlepší. Tvar a barva Korejského ženšenu mohou oblast od oblasti lišit , zpracování na červený je ale vždy zárukou kvality. Červený ženšen se pak dále dělí do tříd: Chun-sam, Ji-sam a Jang-sam podle pevnosti oddenek, podílu hlavních kořenů a bočních kořenů, barev, vlastností tělních tkání, atd.
Taekuk-sam
Pokud je čerstvý ženšen pouze krátce vystaven páře vroucí vody nebo krátce vařený a hned usušený, pak se nazývá Taekuk-sam.